zelf uw boot verkopen:

YachtFocus advertentie plaatsen

Waterkampioen 11 ligt nu in de winkel

 

cover waterkampioen 11 2014

Waterkampioen blijft boeien!

De Waterkampioen is het toonaangevende watersportblad in Nederland, voor zeilers en motorbootvaarders. Elk nummer weer uitgebreid aandacht voor nieuwe en gebruikte jachten, toebehoren en accessoires. En natuurlijk laten we je met veel tips en trucs zien hoe je het beste je schip kunt onderhouden en komen jachthavens en toeristische vaartochten, in binnen- en buitenland, aan bod.

Neem een abonnement en mis geen nummer.

Een greep uit de inhoud van Waterkampioen 11:

 

Winterwedstrijden - Vriezen of dooien

Sommige winterwedstrijden kun je zonder jas varen. Voor andere moet eerst het ijs van het dek gebikt. Benieuwd wat al die zeilers bezielt om hier in het donker voor op te staan? Kies een serie uit en doe mee.


winterwedstrijden waterkampioen 11 2014
waterkampioen 11 vaargebied biesbosch

Uniek vaargebied – Nationaal Park de Biesbosch

Op de grens van Holland en Brabant ligt de Biesbosch, een uniek natuurgebied. De milde getijden maken het varen door het doolhof van smalle kreekjes extra dynamisch.

Onder de loep - Arcona 380

Arcona uit Zweden is zo’n op het oog traditionele Scandinavische werf die zich laat voorstaan op beter dan gemiddeld zeilende jachten, gekoppeld aan een hoge graad van afwerking. Op het oog, want het gros van de productie komt gewoon uit Estland.

waterkampioen 11 arcona
berlijn waterkampioen 11

Berlijn - 25 jaar na de Muur

25 jaar geleden – op 9 november 1989 – viel de Muur. ‘Wiedervereinigung’, ook voor watersporters. De stad ligt namelijk ingeklemd tussen vaargebieden in het westen en in het oosten. Watersport in de Koude Oorlog?

2e hands - Drie rappe 34-voeters

Rond 2007 verschenen drie snelle 34-voeters op de markt: de X-34, de Dehler 34 en de Elan 340. Goed gebouwde, snelle zeilers met evenveel overeenkomsten als verschillen.


waterkampioen 11 groepstest 34 voeters