zelf uw boot verkopen:

YachtFocus advertentie plaatsen

Waterkampioen 3 ligt nu in de winkel

 

cover waterkampioen

Waterkampioen blijft boeien!

De Waterkampioen is het toonaangevende watersportblad in Nederland, voor zeilers en motorbootvaarders. Elk nummer weer uitgebreid aandacht voor nieuwe en gebruikte jachten, toebehoren en accessoires. En natuurlijk laten we je met veel tips en trucs zien hoe je het beste je schip kunt onderhouden en komen jachthavens en toeristische vaartochten, in binnen- en buitenland, aan bod.

Neem een abonnement en mis geen nummer.

Een greep uit de inhoud van Waterkampioen 3:

 

Waterkampioen reddingvesttest

Reddingvesten uit de 275N-categorie zijn de serieuze levensredders. Althans, dat mag je van ze verwachten. 15 reddingvesten worden door ons getest en beoordeeld. Kijk voor technische gegevsn en filmpjes op anwbwatersport.nl/reddingvesttest

 


reddingvest test waterkampioen 3 2015
waterkampioen 3 vaardossier westerschelde

Vaardossier: Westerschelde

Varen op het zuidelijkste water van de Zeeuwse Delta is een belevenis. Havenplaatsen als Vlissingen en Breskens ademen een Atlantische sfeer. Doorvaren kan tot aan de stad Antwerpen. Onderweg verandert het water van een ongetemde zeearm tot een brave rivier.

Onder de loep: Rijnlandvlet 1250 OC

Ze zijn er nog steeds: kleine, ambachtelijke werven die op bescheiden schaal de mooiste boten bouwen. De Volharding in Zwammerdam is zo’n werf. Maak in Waterkampioen 3 kennis met het nieuwste model, de Rijnlandvlet 1250 OC.

waterkampioen 3 rijnlandvlet 1250 OC
waterkampioen 3 Corsair Cruze 970

Corsair Cruze 970 – Gebouwd op snelheid

Zo makkelijk zo snel zeilen als dit kan alleen met een lichte trimaran. De Cruze 970 is per meter lengte een van de allersnelste boten op de markt. En daarnaast geciviliseerder dan je verwacht.

Deel 3 van het reisverslag van Clemens Kok vanaf de Europa (slot)

De poolkleding mag definitief uit als de Europa noordwaarts vaart, via de eilandengroep Tristan da Cunha en St. Helena naar Ascension. De Union Jack en de Franse Tricolor wapperen op deze kleine brokken lava in de zuidelijke oceaan.

waterkampioen 3 europa reis atlantic

Verder lees je in Waterkampioen 3 de uitslagen van onze enquête over veiligheid op het water.

En ook: 2ehands groepstest: 3 polyester motorjachtjes; alles voor de allerkleinste opvarenden; al het  HISWA beursnieuws; Zo schroeft de vakman; 5 marifoons met AIS; Zo werkt de stuurautomaat en zelf je reddingvest prepareren.

De kaart voor het navigatievraagstuk op pagina 58/59 vind je hier

Klik hier voor de kleurplaat van de Optimist