zelf uw boot verkopen:

YachtFocus advertentie plaatsen

Waterkampioen 9 ligt nu in de winkel

waterkampioen 9 2014

Waterkampioen blijft boeien!

De Waterkampioen is het toonaangevende watersportblad in Nederland, voor zeilers en motorbootvaarders. Elk nummer weer uitgebreid aandacht voor nieuwe en gebruikte jachten, toebehoren en accessoires. En natuurlijk laten we je met veel tips en trucs zien hoe je het beste je schip kunt onderhouden en komen jachthavens en toeristische vaartochten, in binnen- en buitenland, aan bod.

Neem een abonnement en mis geen nummer.

Een greep uit de inhoud van Waterkampioen 9:

Plussen & Minnen: Hood 32

Hij wilde ‘iets’ met een klassieke zeilboot doen. Marc van der Kuur van Classic Daysailer kwam terecht bij de Amerikaanse Hood 32. Da’s geen slechte keuze.

waterkampioen 9 hood 32
waterkampioen 9 volvo ocean race

Volvo Ocean Race 2014/2015 – De spanning loopt op

De twaalfde editie van de Volvo Ocean Race start op 11 oktober in Alicante. De vloot legt 38.739 mijl af en doet elf landen aan. Op 19 juni 2015 komt het circus naar Scheveningen, waar de boten een pitstop maken. De finish is in Göteborg waar de laatste havenrace op 27 juni wordt gevaren.

Groepstest motorsailers

Eind jaren zeventig was de conclusie duidelijk: motorsailers zeilen niet. Motorjachten met een mast erop en daarmee aan de wind zeilen, dat wordt natuurlijk niks. Nooit een motorsailer dus? De drie motorsailers die wij bekijken zijn zeiljachten met een stuurhuis. Denk je het stuurhuis weg, dan zie je het zeiljacht achter de motorsailer.

waterkampioen 9 groepstest motorsailer
zeilpakken waterkampioen 9

Droog en warm in 3 lagen

Pas als je het drie-lagenprincipe toepast, wordt het dragen van een zeilpak echt comfortabel. Een stoere jas en broek, een warme tussenlaag en een basis die je droog houdt. Een overzicht van vijf inspirerende merken.

Waterkampioen filmklus: Zeilen wassen

Na verloop van tijd gaat de coating eraf en hechten vuil en stof zich aan je ooit zo mooie witte zeilen. Wanneer een lichte schaamte zich meester van je maakt zodra je het grootzeil hijst, kun je drie dingen doen: nieuwe zeilen kopen, je zeilen professioneel laten wassen of ze zelf een wasbeurt geven. We laten zien hoe je zeilen zelf wast en met welke schoonmaakmiddelen.

waterkampioen 9 zeilen wassen