zelf uw boot verkopen:

YachtFocus advertentie plaatsen

Waterkampioen 1 ligt nu in de winkel

 

cover waterkampioen

Waterkampioen blijft boeien!

De Waterkampioen is het toonaangevende watersportblad in Nederland, voor zeilers en motorbootvaarders. Elk nummer weer uitgebreid aandacht voor nieuwe en gebruikte jachten, toebehoren en accessoires. En natuurlijk laten we je met veel tips en trucs zien hoe je het beste je schip kunt onderhouden en komen jachthavens en toeristische vaartochten, in binnen- en buitenland, aan bod.

Neem een abonnement en mis geen nummer.

Een greep uit de inhoud van Waterkampioen 1:

 

Antarctica - Zeilreis naar het ijs

De Nederlandse driemastbark Europa zeilde vorig jaar voor de vierde keer rond de wereld. Clemens Kok stapte in Patagonië aan boord. Vanaf Ushuaia zeilde hij twee maanden mee, via Antarctica tot aan Ascension vlakbij de evenaar. Van het ijs naar de tropen in drie  afleveringen.

 


reis naar antarctica waterkampioen 1 2015
waterkampioen 1 navigeren volvo ocean race

Navigeren – Hoe werk dat?

Urenlang tuurt de navigator naar zijn  schermen. Hij krijgt meer informatie binnen dan hij kan verwerken. Toch moet hij elke keer weer met een winnend plan komen. Soms kost dat zoveel energie dat het echte vavigeren - vrij blijven van land – erbij Inschiet. Vestas zeilde tegen een eiland.

Boot Düsseldorf -  Alle primeurs van de beurs

Dit is er te zien tijdens Boot Düsseldorf, met 1.650 exposanten de grootse watersporttentoonstelling ter wereld. Zeventien hallen, te bezoeken van 17 tot en met 25 januari, dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

waterkampioen 1 primeurs van boot dusseldorf
waterkampioen 1 europe week meter klasse

Europe Week - Feest voor de Meter-Klasse

Afgelopen zomer verzamelde een keur van Noord-Europa’s mooiste, klassieke scherpe jachten zich in Noorwegen voor Europe Week 2014. Ook al zijn het houten klassiekers, de strijd was er niet minder fanatiek om.

Drie tweemasters uit de jaren ’70 (groepstest)

Ze worden weinig meer gebouwd, polyester tweemasters. Anders dan in de jaren zeventig, hoewel toen ook ver al in de minderheid. Op de tweedehands markt duikt er af en toe een op.


waterkampioen 1 groepstest tweemasters jaren '70

En verder: Zo worden al 500 jaar Venetiaanse gondels gemaakt, de werking van een doorgestoken mast, werken met de bovenfrees, varen op de Franse Maas, de eerste ‘beest aan boord’met teckel Ollie, de Bavaria 46, jassen voor aan de wal, de Linssen Classic Sturdy 36 sedan, minitest Composite Patch en de Pogo 3.

De kaart voor het navigatievraagstuk op pagina 92/93 vind je hier