zelf uw boot verkopen:

YachtFocus advertentie plaatsen

Waterkampioen 4 ligt nu in de winkel

 

cover waterkampioen

Waterkampioen blijft boeien!

De Waterkampioen is het toonaangevende watersportblad in Nederland, voor zeilers en motorbootvaarders. Elk nummer weer uitgebreid aandacht voor nieuwe en gebruikte jachten, toebehoren en accessoires. En natuurlijk laten we je met veel tips en trucs zien hoe je het beste je schip kunt onderhouden en komen jachthavens en toeristische vaartochten, in binnen- en buitenland, aan bod.

Neem een abonnement en mis geen nummer.

Een greep uit de inhoud van Waterkampioen 4:

 

Rijp voor de sloop?

De Waterkampioen bracht vorig jaar een Kievit 680 naar een bootsloperij en deed daar verslag van. Dat leidde tot boze reacties, want: waarom een boot slopen waar structureel weinig mis mee is? Ziehier het probleem van de ‘End-of-Life boats’.

boot slopen waterkampioen 4 2015
waterkampioen 4 aquanaut andante 438 OC

Aquanaut Andante 438 OC

Het zijn andere tijden en daar horen ook andere boten bij. Met de Andante laat Aquanaut zien niet bang te zijn voor verandering. Het is een stoer en tegelijk sierlijk jacht geworden.

Vertrekpunt Leiden

Leiden is een rasechte waterstad. Vlakbij liggen de populaire plassen Kaag en Braassem, maar ook de stad zelf is per boot prima bereikbaar. Natuurlijk met sloep of motorboot, maar ook met staande mast.

waterkampioen 4 leiden
waterkampioen 4 fokroller onderhoud

Onderhoud aan de fokroller

Het fokrolsysteem is mateloos populair bij zeilers. Het heeft grote voordelen, maar alleen als het rolsysteem feilloos werkt. En dat vergt onderhoud. Gedurende het vaarseizoen is het nuttig om de trommel regelmatig af te spoelen met zoet water, zeker als je op zout hebt gevaren. Zo doe je het.

2eHands - Drie grote toerjachten

Op deze grote jachten kan een flink aantal opvarenden mee. Tegelijk zijn ze te varen met een kleine bemanning.  We bekijken twee toerjachten en een performance cruiser.

waterkampioen 4 2eHands - Drie grote toerjachten

Doe mee aan ons antifouling-onderzoek.

En ook: Schimmige regelgeving rond koperhoudende antifouling, Arzviller: één scheepslift vervangt 17 sluizen, Pakschuit Nooit Gedacht, Kwarttonners herontdekken het wedstrijdzeilen, alles voor de voorjaarsschoonmaak en de mast zetten na de winterberging.

Waterkampioen 5 verschijnt op donderdag 7 mei.