zelf uw boot verkopen:

YachtFocus advertentie plaatsen

Waterkampioen 8 ligt nu in de winkel

 

cover waterkampioen

Waterkampioen blijft boeien!

De Waterkampioen is het toonaangevende watersportblad in Nederland, voor zeilers en motorbootvaarders. Elk nummer weer uitgebreid aandacht voor nieuwe en gebruikte jachten, toebehoren en accessoires. En natuurlijk laten we je met veel tips en trucs zien hoe je het beste je schip kunt onderhouden en komen jachthavens en toeristische vaartochten, in binnen- en buitenland, aan bod.

Neem een abonnement en mis geen nummer.

Een greep uit de inhoud van Waterkampioen 8:

 

Foilen – Zeilen op vleugels

De Mothklasse is een vrije klasse, wat wil zeggen dat iedereen naar eigen inzicht een bootje kan bouwen, zolang dat vaartuig binnen de afgesproken maten valt. Dit levert een indrukwekkend schouwspel op, wanneer 50 vliegende bootjes dansend over de startlijn gaan.  Oud Ynglingkampioen Menno Berens legt uit hoe het ‘foilen’ werkt.

mothzeilen waterkampioen 8
waterkampioen  8 da vinci 35

Da Vinci 35 – Sportief en brutaal

In menige Bond-film zou hij goed meekunnen. Maar behalve mooi zijn, kun je met Da Vinci 35 ook goed varen. Misschien is dit wel de beste Da Vinci tot nu toe. 

2e Hands – Zoektocht naar een visbootje

Behalve met vrienden houdt Floris ervan om ook regelmatig alleen het water op te gaan. Volmaakte rust, hengeltje mee of gewoon een blokje om. Hij zoekt een boot die iets groter is dan zijn Shetland 535.

waterkampioen 8 2e Hands – Zoektocht naar een visbootje
waterkampioen 7 RS Aero

Onder de loep: RS Aero

Erkenning vinden als wedstrijdklasse is lastig voor een nieuwe boot.  De concurrentie is groot, maar de nieuwe RS Aero verdient het wel.  Wij gaven hem een middagje mee aan twee ‘jonge kanonnen’: laser-kampioenen Dewi Couvert en Nicholas Heiner .

Dehler 46 – prettige looks

Met honderd verkochte 38’s is Dehler ‘back in business’. Ziehier het nieuwste model, de 46. Weer een echte Dehler: snel, niet moeilijk en met prettige looks. Ontwerpbureau Judel/Vrolijk & Co gaf de Dehler 46 een hedendaags, maar niet al te hip gezicht.

 

 

waterkampioen 8 Dehler 46

En verder: Alles over de spi, gennaker en code zero; de Wanderer 40P; varen op La Vilaine en l’Isac in Bretagne; een overzicht van de primeurs van de Hiswa te Water; oud-mariniers roeien voor goed doel; vertrekpunt Gouda en Sail Amsterdam 2015.

Waterkampioen 9 verschijnt op donderdag 1 september.