zelf uw boot verkopen:

YachtFocus advertentie plaatsen

Waterkampioen 2 ligt nu in de winkel

 

cover waterkampioen

Waterkampioen blijft boeien!

De Waterkampioen is het toonaangevende watersportblad in Nederland, voor zeilers en motorbootvaarders. Elk nummer weer uitgebreid aandacht voor nieuwe en gebruikte jachten, toebehoren en accessoires. En natuurlijk laten we je met veel tips en trucs zien hoe je het beste je schip kunt onderhouden en komen jachthavens en toeristische vaartochten, in binnen- en buitenland, aan bod.

Neem een abonnement en mis geen nummer.

Een greep uit de inhoud van Waterkampioen 2:

 

Elfstedentocht – Roemruchte route

Schaatsers moeten ieder jaar maar weer afwachten of de ‘tocht der tochten’ erin zit. Watersporters hebben het veel gemakkelijker, die kunnen hem gewoon elke zomer varen.

 


Friese elfstedentocht per boot waterkampioen 2 2015
waterkampioen 2 steeler panorama FF46

Onder de loep - Steeler Panorama FF46

“Build me a penthouse at 20 knots.” Dit waren in 2012 ongeveer de woorden van een Brit, gericht aan Hans Webbink van Steeler Yachts. Twee jaar later ging de Panorama FF46 te water, een varend appartement met een totaal eigen gezicht.

Bark Europa – Van Antarctica tot evenaar

Vanaf het Antarctisch Schiereiland zeilt de driemastbark Europa naar het onherbergzame Elephant Island, beroemd geworden door de Britse ijspionier Shackleton. Daarna zet Clemens Kok koers naar de natuurgebieden en pinguïnkolonies van Zuid-Georgia.

waterkampioen 2 bark europa antarctica
waterkampioen 2 interview KNRM

KNRM - Innovatie door rampspoed

Redden is niet meer wat het geweest is. Gelukkig maar. Want ook al waren de manen van staal, het duurt heel wat langer om door een roeireddingsloep te worden gered dan door een planerende jet-rib.

Boten van het jaar – Bonte verzameling

Het deelnemersveld bij deze editie van de European Yacht of the Year verkiezing was divers. Van een low-budget trimaran tot een aluminium jacht voor de oceanen. In Waterkampioen 2 lees je alles over de winnaars én worden drie van de opmerkelijkste boten uitgelicht. Alle drie uit Italië – en da’s geen toeval.


waterkampioen 2 winanars european yacht of the year

 

De kaart voor het navigatievraagstuk op pagina 80/81 vind je hier